NGGIRING KEPITHING

Romlah njaluk ditukokno kepiting gawe buko.
“Yo wis tak tukokno nang rolak” jare Muntiyadi.
“Lho gak numpak bronpit tah ?” takok Romlah.
“Gak wis, cik gak amis. Tak nyegat bemo ae”
jare Muntiyadi.
Mari ngono Muntiyadi budhal nyegat bemo.
Dhadhak ndhik bemo Muntiyadi pethuk ambek
bekas pacare biyen, jenenge Sablah.
“Lho cak Mun, kate nang endhi peno cak ?”
takok Sablah.
“Kate nglencer golek angin . .” jare Muntiyadi.
“Sakjane aku kate kulak kain, tapi wurung ae
wis, tak melok peno ae” jare Sablah ngalem.
Mari ngono arek loro iku ngelencer nang
musium Kapal Selam
Ndhik kono lak isis tah, dhadhi gak keroso
moro-moro wis sore.
“Waduh blaen iki, aku kudhu mulih, wis yo .”
jare Muntiyadi.
Mari pamitan, Muntiyadi mampir nang rolak tuku
kepiting diadhai kresek.
Mergo gopoh kabeh, pas katene mlebu
pekarangan dhadhak kreseke jebol, kepitinge
buyar kabeh.
Ambek nggurak kepitinge, Muntiyadi bengok-
bengok “Ayo cepetan sithik . .wis meh tekan iki

Krungu bojone bengok-bengok, Romlah ambek
muring-muring.
“Cak . .cak, cik guobloke se sampeyan iku. Lha
mosok kepiting digiring padhakno bebek ae.
Mulakno kok sui. . .”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: