MBAH LANANG KEPINGIN KAWIN

Mbah lanang sak iki jik lara. Eling-eling pas
mbah wedok mati mbiyen.
Sak keluarga, mbah lanang, paklik, bulik,
ponakan, kabeh nunggoni ndik kamar, sak
ubenge jenazahe mbah wedok. kabeh sedih,
membik-membik, umik-umik, mbuh ndonga tah
misuh-misuh (mha, mbah, mati ae kok durung
ninggali wasiat, se…)
Suwe wong-wong mau padha sedih-sedihan,
embuh temenan tak githokan.
Gak untara suwe mbah lanang kanda karo
anak lan putune, ngongkon supaya metu saka
kamar. Mbah lanang kate ijenan, berdua karo
mbah wedok sing wis jenat.
Kabeh memahami, nek mbah lanang pengin
duwe suasana sing khusus karo mbah wedok
sing sembujur nang karpet ndik kamar mau.
Kabeh padha metu. Lawang ditutup.
Mat Pithi, ancen arek ndlodog, incang-inceng
saka korden jendela sing rodok mbukak thithik.
Opo sing ditindakno mbarek mbah lanang ?
Si embah lanang pencolotan ndik ndukure
jenazahe mbah wedok. Mlumpat-mlumpat ping
bolak balik. Lho, ola opo ?
Mat Pithi eling, mbah wedok tau sumbar nang
mbah lanang, sing tau duwe ide kate rabi
maneh. Sumbare mbah wedok mau : “Peno
oleh rabi maneh. Tapi langkahono mayitku
disik !”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: