MATI SAK WUSE DI IMPEKNO (JAVA VERSION)

Enak-enak turu tengah wengi, anake Mat Pithi
nuangis koyok wong kewedhen.
“Aku ngimpi mbah lanang mati …” jare anake.
“Wis gathik mewek, turuo maneh, iku ngono
mek ngimpi” jare Mat Pithi.
Isuke onok interlokal ngabari lek Bapake bojone
Mat Pithi kenek serangan jantung, dud !
Minggu ngarepe, anake nangis maneh tengah
wengi.
“Aku ngimpi mbah wedok mati….” jare anake.
“Wis tha percoyo aku, iku ngono mek ngimpi,
age ndhang turuo maneh”
jare Mat Pithi.
Menene onok interlokal maneh lek embok-e
bojone Mat Pithi tibo kepleset
ndhik jedhing, dud pisan.
Mari pitung dhinone ibuke, anake nangis maneh
tengah wengi.
“Aku mimpi bapak-ku mati… ” jare anake.
“Koen ojok percoyo ambek ngimpi, wis kono
turuo maneh” jare Mat Pithi.
Mari anake turu maneh, genti Mat Pithi sing gak
isok turu. Ketap-ketip, pucet kewedhen dhewe,
pas temenan aku kate mati pikire.
Isuke bojone Mat Pithi, Saropah, ganti sing
nangis berok-berok.
“Opoko koen iku isuk-isuk wis mbrebes mili ?”
jare Mat Pithi.
“Iku lho Cak…. bakul bakwan langgananku
mati….”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: