TATANG PATAH HATI

Tatang ambek Wiwik wis oleh nem wulan iki
sir-siran.
Ben malem minggu Tatang apel terus ngejak
ngelencer, muesra polpokoke.
Lek goncengan tangane Wiwik nyabuk nang
pinggange Tatang.
Malem minggu iki Tatang apel koyok biasane.
Tapi Tatang gak ngiro lek iki tibake apel sing
terakhir, soale Wiwiknjaluk putus.
”Cak rasane aku wis gak cocok maneh
ambek sampeyan . .” jare Wiwik.
Masio dirayu-rayu, Wiwik tetep ae njaluk
putus, Tatang langsung lemespamitan mulih.
Pas arep mulih, Tatang nyaut kaos putih sing
semampir nang kursi.
”Kaosmu tak pek gawe kenang-kenangan”
jare Tatang.
”Lho ojok cak, iku kaos kotor mari digawe . .”
jare Wiwik.
Omongane Wiwik gak dirungokno, Tatang
langsung nyengklak bronpitbablas mulih.
Mari putus, Tatang malih koyok wong liwung.
Mangan gak enak, turuopo maneh.
Masio kuecut pol, ambek Tatang kaose
disimpen nang ngisore bantal.
Ben ndhino awane wengi Tatang mbrebes
mili ambek ngambungi kaosembayangno
masa-masa indah.
Sampek seminggu Tatang gak metu kamar
blas, sampek ibuke kuatir.
Mari oleh seminggu moro-moro ibuke Tatang
nggedor lawange Tatang,
jarene ono tilpun seko Wiwik.Tatang
langsung deg-degan mlayu metu kamar nyaut
telpune.
”Halo . .” jare Tatang ndredeg.
”Iki Cak Tatang tah ? . .” jare Wiwik.
”Iyo dik, aku wis ngiro lek akhire awakmu
bakal nilpun aku, kuangenpol aku dik . . .”
jare Tatang sik ndredeg.
”Iyo Cak, bapakku ben ndhino yo nakokno
sampeyan terus ” jare Wiwik.
”Iyo tah, waduh aku gak ngiro lek bapakmu
sampek sak mono ambekaku, opo jare
bapakmu ? ” takok Tatang.
”Bapakku ngamuk-ngamuk njaluk kaose
dibalekno . .”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: