ROBOT PELAYAN CANGGIH (BANYOLAN JOWO)

Wis Seminggu neng jepang Pak De karo Bu De
akhire nemu restoran masakan Indonesia.
Pelayane Robot.
Robot teko nyedakki pak de, trus ngomong :
“What is your nationality?”, robot takon.
“Indonesia” jare PakDe.
“Selamat datang”, jare robot nganggo bahasa
Indonesia.
“Apa bahasa suku Anda?”, robot takon meneh.
“Jawa”, jare PakDe
“Sugeng siang. Badé pesen nopo?” Jare robot
nganggo boso jowo.
“Canggih yo bu”, PakDee ngomong karo BuDe.
Bude : “Ono lotek?”, ibune takon karo robot.
Robot : “Ono”
Bude : “Pesen rong porsi”
Robot: “Porsi gede opo cilik?
Bude : “Porsi gede”
Robot : “Lombok e piro ?”
Bude : “Sing siji loro, sing siji sepuluh”
Robot : “Nganggo kangkung?”
Bude : “Yo”
Robot : “Nganggo timun?”
Bude : “Yo”
Robot : “Nganggo kol?”
Bude : “Yo”
Robot : “Nganggo kol jowo opo kol asli
jepang ?”
Pak De : “Sing endi wae lah manut ”, PakDe wis
rodo nesu.
Robot : “Kacange di uleg opo di blender ?”
Pakde : “Kuarepmu !”
Robot : “Kacange setengah mateng opo
mateng?”
Pakde : “Goréng sing gariiiiiiing..!!”
Robot : “Nganggo bawang goreng rak ?”
Pakde : “Nganggo…, asu !” Pak de misuh
banter banget.
Robot : “Dipiring opo dipincuk ?”
Pakde : “Dipiring !”
Robot : “Lengone nganggo margarin opo
minyak kelapa ?”
Pakde : “Jelantah…. wedhus!! !” Nesu banget
soale wis sepuluh menit dewe..
Robot meneng, lampune byar pet kelap kelip
koyo’ane lagi di proses.
Kiro-kiro telung menitan robot’é ngomong
meneh :
Robot : “Maturnuwun. Pesenan tak tompo.
Mung rak iso di sugohke”
Pakde : “Nopo ? Aku wis ngenteni suwe
banget, tanya-jawab karo koe , kok rak iso
nopo to ndes?”, jare PakDe emosi
Robot : “Soale durung ono asu’ne karo
wedhus’e ………..”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: