SUGIH MERGO PENYELUNDHUPAN (BANYOLAN JOWO)

Muntiyadi oleh tugas jogo nang
pelabuhan Tanjung Perak mulai isuk
sampek sore.
Isuk-isuk kiro-kiro jam enem, Muntiyadi
pethuk ambek Togog numpak sepeda
gunung metu seko pelabuhan.
Muntiyadi curiga soale, sepedane Togog
digandoli glangsing guedhe loro kiwo
tengen.
Isine pasti sabu-sabu, utowo putaw
pikire Muntiyadi.
Mergo curiga, Togog dicegat terus
digeledah kuabeh mulai klambi, kathok
sampek sempak.
Mari ngono isi glangsinge yo disuntek
pisan, tibake isine mek pasir thok. Gak
onok narkoba blas.
“Kon laopo sepedaan nang kene ?” takok
Muntiyadi.
“Ngene lho pak, aku iki seneng olahraga
nang pinggir laut, angine enak.” jare
Togog.
“Lho laopo sepedamu apik-apik athik kon
gandholi pasir ?” takok Muntiyadi.
“Sepedaku iki enteng pak, cik rodhok
abhot sithik yo tak gandholi pasir iki.”
jare Togog maneh.
Pikire Muntiyadi yo masuk akal
penjelasane Togog iki. Mari KTPne
diperikso, akhire Togog diculno.
Sisuke, Muntiyadi pethuk Togog
sepedaan maneh.
Mergo sik curiga, Togog diperikso maneh
koyok wingi.
Akhire pancen gak onok opo-opo, isine
glangsing cumak pasir thok, Togog terus
diculno maneh.
Kiro-kiro wis seminggu, Muntiyadi mulai
bosen merikso Togog.
Dhadhi lek pethuk ben isuk mek
manthuk thok, laopo diperikso maneh
wong mek pasir.
Selama telung taun akhire ben isuk
Muntiyadi pethuk ambek Togog numpak
sepedaan.
Arek loro iku malih dhadhi konco apik,
kadang-kadang Togog ditraktir ngopi lek
isuk.
Mari ngono Muntiyadi dipindah tugase
mbalik nang markas besar, gak tau
pethuk ambek Togog maneh.
Suatu hari, pas Muntiyadi mangan nang
restoran, dhadhak pethuk Togog maneh.
Tibake Togog iku sugih, montore sedan
anyar.
Bareng kethok onok Muntiyadi, genti
Togog sing nraktir.
Ambek mangan, arek loro iku ngobrol.
“Gog, terus terang ae sakjane aku iki sik
curiga ambek awakmu. Aku yakin sakjane
awakmu iki penyelundup, gak mungkin
awakmu isok sugih koyok ngene.
Saking ae aku gak isok nemokno barang
bukti. Lha saiki aku wis gak jogo nang
kono, wis ta awakmu ngaku ae ojok
khawatir, selama telung taun wingi
sakjane awakmu iku nyelundupno opo?.”
takok Muntiyadi penasaran.
“Sepeda . . .”
Owalaaaaah……..

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: