REKOSONE WONG NGINCENG

Kamut, Gempil ambek Togog enak-enak
cangkruk sore-sore. Moro-moro Romlah,
anak’e Pak Imron, liwat numpak sepeda. Arek
telu iku langsung ngowoh ndhelok Romlah.
“Arek ayune koyok ngono lek turu yok opo
yo ?” jare Kamut.
“Lek turu yo merem rek. Lak mosok koyok
koen, lek turu nyengir koyok jaran” jare
Gempil.
“Maksudku, klamben ta gak ngono lho” jare
Kamut.
“Lek ngono, engkok bengi diinceng ta?” jare
Gempil gunggungan.
“Wah iyo wis, tepak rek” jare Kamut.
Lha Togog iku awake gedhe tapi wonge
gocik.
“Gak melok-melok aku. Mbok’e sangar rek.
Kapanane Soleh digebeg duren raine
bundhas kabeh” jare Togog.
“Omahe lak tingkat. Ngene ae. Awakmu lak
gedhe ta. Tugasmu nggendhong aku ambek
Gempil. Aku sing ndhik ndukur. Lek wis ketok,
aku nyeritakno nang Gempil, terus Gempil
nyeritakno nang koen.” jare Kamut maneh.
“Yo wis setuju.” mari ngono arek telu iku
buyar ngenteni bengi.
Bengine, sesuai rencana Togog sing paling
ngisor, mari ngono Gempil ndhik tengah
terus Kamut paling ndukur.
“Arek’e lagi surian” Kamut mulai cerito.
“Arek’e lagi surian” Gempil nerusno ndhik
Togog.
“Yo tah?” jarene Togog.
“Arek’e lagi bukak klambi” Kamut mulai
cerito.
“Arek’e lagi bukak klambi” Gempil nerusno
ndhik Togog.
“Mosok se ?” jarene Togog, ambek sikile
mulai kemeng.
Moro-moro Togog ndhelok onok sentolop
seko kadhoan.
“Hei rek, onok Hansip, age cepetan” mari
ngono arek telu iku semburat ndhelik.
Mari ngono, Hansipe nggoleki gak ketemu.
Onoke mek karung telu. Ambek Hansipe
karunge disuadhuk.
Sing pertama isine Kamut, pas disadhuk
munine “Meeoong.”
“Oooh kucing tibak’e” pikire hansipe…
Sing ke loro isine Gempil, pas disadhuk
munine “Guk..guk!.”
“Oooh kirik tibak’e”
Lha sing terakhir isine Togog, bingung
katene muni opo.
Bareng disadhuk dhadhak munine ”
Kentaaang !”.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: