TUKU PAKAN KUCING (BANYOLAN JOWO)

Wonokairun blonjo ndhik minimarket cedhek
omahe. Sing dituku tibak’e daging kalengan
gawe pakane kucing. Pas katene mbayar,
Wonokairun ditakoni kasire.
“Mbah, lek sampeyan katene tuku pakan
kucing iki, sampeyan kudhu mbuktekno lek
sampeyan iku ndhuwe kucing. Aku khawatir
lek tibak’e pakan kucing iki sampeyan emplok
dhewe.” jare Bunali, kasire.
Wonokairun gak protes, mulih diluk, mbalik’e
nggendhong kucing dipamerno ndhik Bunali.
“Iki kucingku,” jare Wonokairun ambek
mbayar daging kalengan gawe kucinge.
Sisuk’e Wonokairun teko maneh ndhik
minimarket, saiki tuku biskuit balung pakane
asu. Pas katene mbayar, ditakoni maneh
ambek Bunali.
“Mbah, sampeyan ndhuwe asu ta ? Aku
khawatir lek tibak’e pakan asu iki sampeyan
emplok dhewe.” jare Bunali, kasire.
Wonokairun gak protes, mulih diluk, mbalik’e
nuntun asu dipamerno ndhik Bunali.
“Iki asuku,” jare Wonokairun ambek mbayar
biskuit balung gawe asune.
Sisuk’e Wonokairun teko maneh ndhik
minimarket, saiki nyangking kerdus bekase
indomi sing pinggire dibolongi sak driji.
“Mbah, sampeyan katene tuku pakane ulo
ta ?” jare Bunali.
“Iki isine dhudhuk ulo. Coba’en tanganmu
lebokno kene lek pingin ngerasakno. Wis ta,
tak jamin gak bakal nyatek.” jare
Wonokairun.
Pertama Bunali rodhok wedhi, tapi mari
dibujuk Wonokairun akhire Bunali kendhel.
Drijine dilebokno ndhik bolongane kerdus.
Tibake njerone onok gembuk-gembuk’e. Pas
drijine ditarik maneh, ambune malih gak
whuenak.
Bunali misuh-misuh gak karuan, “Jamput,
ancene wong dhobhol, lha laopo aku
sampeyan kongkon ndhemok tembelek.”
“Saiki, oleh ta aku tuku tisu kamar mandi?

1 Komentar (+add yours?)

  1. ibnusyahreza
    Des 08, 2012 @ 07:45:46

    wkwkwkwwkw.. lumyan lucu banyolanne..

    Balas

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: