KEBLEDHOSAN MERCON (BANYOLAN JOWO)

Kentir pethuk ambek konco lawase sing
jenenge Kentus.
Pas ketemu arek loro iku podho kagete
mergo Kentir ambek Kentus podho-podho
sirae petal, raine gosong ambek untune yo
podho bogange. Arek loro iku takok takokan
opoko kok isok podho bocele.
Kentir cerito lek raine rusak, sirae petal,
ambek untune ngowos mergo melok
nyemprot kobongan ambek mangap.
“Pas aku mangap dhadhak onok elpiji
mbledhos” jare Kentir.
Mari ngono Kentir takok nang Kentus opoko
kok sirae petal.
“Mari teraweh aku nyumet mercon ambek
rokok. Mari tak sumet, mercone tak sawatno
wong dhodhol soto terus ndhelik ambek
ngisep rokok. Dhadhak wonge ngerti, aku
diuber terus sirahku digepuki pikulane soto”
jare Kentus.
“Lha lek raimu opoko kok gosong” takok
Kentir maneh.
“Mari sirahku waras, aku merconan maneh.
Mari tak sumet ambek rokok, mercone tak
sawatno wong dhodhol bakso terus dhelik
maneh ambek ngisep rokok. Dhadhak aku
ketemon maneh, aku diuber mari ngono
diguyang dhudhuhe bakso” jare Kentus.
“Wok nemen kon iku, ngono yo gak kapok.
Lha lek untumu opoko kok guwung kabeh ?”
takok Kentir maneh.
“Oo lek iki seje ceritone. Pas katene nyumet
mercon dhadhak onok arek pacaran liwat”
“Kapok kon, mulakno tah ojok seneng
nginceng. Paling kon digibheng ambek sing
lanang ” jare Kentir kemeruh.
“Gak ngono ceritone . .” jare Kentus.
“Opoko lho . .?” takok Kentir.
“Aku lali . . . Rokokku sing tak sawatno. . .

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: