ORA ISO MELU UJIAN NASIONAL (UN)

Sak jane karepe pemerintah kuwi piye lho…???

Jarene SEKOLAH GRATIS khususe pendidikan tingkat dasar (SD/MI) lan menengah pertama (SMP/MTs).

Lha anake Pak Ismoyo tonggoku, sing jenenge Ali kuwi bocahe ya pinter, cerdas, ora tau mbolos sekolah, karo wong tuwo lan gurune ya manut. Kok gak entuk melu UN (Ujian Nasional)…

Tan kocapo, ngerteni putro kesayangane gak entuk melu UN, Pak Ismoyo wong tuwane Ali iku mau, nglabrak ning sekolahane SMP Negeri 1 Kebon Suwung…

Pak Ismoyo matur marang Kepala Sekolah, “Pak kepala sekolah…. Karepe negoro niku pripun…? Criyose sedoyo dipun gratisaken, sekolah ndak mbayar.. Kok anak kulo mboten saget nderek Ujian Nasional…??? Padahal bocahe nggih pinter, nek wonten kegiatan sekolah menopo kemawon, tansah aktif, arto LKS sampun lunas sedoyo… Pripun meniko…???

Wes pokoke Pak Ismoyo muring-muring mbelani Ali (putrane) nganti guru-guru sing ngajar ning kelas podho metu.

Jawabe Kepala SMP Negeri 1 Kebon Suwung, “Pak, Ismoyo, leres menawi putro panjenengan larene sae, aktif, mboten nate mbolos, nanging perlu dipun mangertosi, bilih sak meniko tetep mboten pareng nderek Ujian Nasional, kranten putro penjenengan taksih kelas VIII (kelas 2) SMP. Tahun ngajeng nembe pareng nderek Ujian Nasional…

Pak Ismoyo (semu isin) “Ealaaah… Ali iki ijik kelas VIII (kelas 2) SMP to… Tak kiro nek wis wayahe melu ujian….”

Ћαћα♬☺°◦°ћαћα♬☺°◦°ћαћα♬☺

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: