NYANG-NYANGAN REGO BECAK

Ceritane mbah putri bar blonjo neng pasar Beringharjo, mulihe pengin numpak becak. Nyang-nyangan karo tukang becake.
Simbah: “Pak, 5.000,- purun nggih ?”.
Tukang becak: “Oh dereng saget, 10.000 mawon mbah..”
Simbah : “Emoh ah, 5.000 wae to…!!! Mengko tak duduhi dalane, ben cepet tekan omahku yoo…”
Tukang becak: “Mboten saget mbah… Nek 10.000 nggih kulo purun..”
Mangkel mergo tukang becake ra gelem ngedukke rego, akhire simbah putri ngalah, karo munggah lungguh becak.
Simbah ngedumel: “Nggih pun, tak bayar 10.000.!!”
Pas neng dalan…
Tukang becak: “Mandap pundhi, mbah?”
Simbah: (Meneng wae…)
Tukang becak: “Lha niki mandap pundi, mbah…???”
Simbah: “Kan wes tak omongi dek mau… Nek 5.000 mengko tak duduhi dalane… Ning nek 10.000 yo ora tak kandani omahku ngendi, GOLEKONO DEWE…!!!”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: